Najaarscompetitie

Tennis

Met ruim 30.000 teams, verdeeld over 1.500 verenigingen is de Najaarscompetitie ongekend populair. En ieder jaar worden er steeds meer teams ingeschreven. Logisch, want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Bij TC Alkmaar zijn er de laatste jaren ongeveer 30 teams verdeeld over alle speeldagen en soorten competitie.

De indeling van de teams voor de najaarscompetitie is te vinden op deze pagina voor senioren en deze pagina voor junioren.  

Speeldata
De Najaarscompetitie start begin september en loopt tot en met eind oktober. De inschrijving zal enige tijd na afloop van de voorjaarscompetitie worden geopend. Inschrijving kan individueel of per team. Klik hier voor alle speeldata.

Met ingang van 2022 wordt het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Deze beslissing heeft de KNLTB niet zomaar genomen en heeft een aantal verschillende redenen. In dit artikel lichten ze de redenen verder toe.

Competitieaanbod
Er kan bij ons competitie worden gespeeld op dinsdag t/m zondag, het uitgebreide aanbod is onderaan de pagina te vinden. 

Inschrijven
De inschrijving voor de najaarscompetitie is gesloten. Invallers kunnen zich aanmelden bij Linda Poelsma, [email protected]

Padel

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of een speler nou beginner is of wedstrijdspeler. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Najaarscompetitie Padel kunnen spelers meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata
De Najaarscompetitie Padel wordt gespeeld in september en oktober 2022, net als tennis zal het vanaf dit jaar maar 5 speeldagen zijn. Klik hier voor de speeldata. 

Competitieaanbod
Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Promotie / degradatie
Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2023.

TENNIS_aanbod_TC Alkmaar_Najaarscompetitie_2022.pdf TENNIS_speeldata_Najaarscompetitie_2022.pdf TENNIS_inschrijfformulier_Senioren_Najaarscompetitie_2022.doc PADEL_aanbod_Najaarscompetitie_2022.pdf PADEL_speeldata_Najaarscompetitie_2022.pdf PADEL_inschrijfformulier_Najaarscompetitie_2022.doc

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 512 5845

Sportpark de Bosmolen

Terborchlaan 315
1816 MH Alkmaar