Banen afhangen / huren

Leden: Padel- of tennisbaan afhangen

TC Alkmaar gebruikt de KNLTB ClubApp, waarmee alle banen op afstand kunnen worden gereserveerd (die je dan op het fysieke afhangbord op het park moet bevestigen). 

Er is ook de mogelijkheid om via deze site af te hangen. Klik rechtsboven op Mijn Club , log in en ga naar het tabblad Baan afhangen

Voor meer uitleg over de KNLTB ClubApp ga je naar https://www.tcalkmaar.nl/communicatie .

QR-code voor reserveren en bevestigen

Met ingang van 2024 wordt er door de KNLTB geen nieuwe fysieke ledenpassen meer verstrekt. Daarvoor is de digitale ledenpas met een QR0code in de CluApp gekomen.

Reserveren aan het afhangbord:
1. Ga naar de club en open je ClubApp zodra je in de buurt van het digitale afhangbord staat
2. Open de ClubApp (log in als je nog niet ingelogd bent bij je club)
3. Selecteer Spelen
4. De banen die kunnen worden afgehangen op de club zijn herkenbaar middels het QR-code icoon die verschijnt op groene beschikbare baanblokken.

Bevestigen aan het afhangbord
• Je maakt een boeking op afstand via de ClubApp.
• Deze dient op de club bevestigd te worden.
• Je gaat op de club naar het digitale afhangbord.
• In plaats van bevestigen met de KNLTB ledenpas, open je de KNLTB ClubApp.
• Op het home scherm in de ClubApp staat de te bevestigen reservering.

Regels digitale afhangbord:

Het is ons opgevallen dat er soms door leden 2x achter elkaar digitaal wordt afgehangen (vooral bij padel en smashcourt), dit is niet de bedoeling!
De reden dat dit digitaal wel mogelijk is, is omdat we de leden de kans willen geven om wel zowel tennis als padel op 1 avond te kunnen spelen, of bijvoorbeeld 's ochtends en 's avonds. Echter kunnen we dit onderscheid nog niet maken in het digitale afhangbord.

We willen jullie dan ook vragen om rekening te houden met de volgende punten:

  • Reserveer digitaal niet 2x achter elkaar een tennisbaan (Bijvoorbeeld 19.00-20.00 & 20.00-21.00 is niet toegestaan)
  • Reserveer digitaal niet 2x achter elkaar een padelbaan (Bijvoorbeeld 19.00-20.00 & 20.00-21.00 is niet toegestaan)
  • Achter elkaar een tennis- en padelbaan (of andersom) digitaal reserveren is wel toegestaan (Bijvoorbeeld tennisbaan 19.00-20.00 & padelbaan 20.00-21.00)
  • Het is ook prima om overdag en 's avonds digitaal een baan te reserveren, zorg dat er dan minstens 3 uur tussen de aanvangstijden zitten
  • Mochten de banen niet digitaal zijn gereserveerd, kan je natuurlijk altijd op het fysieke afhangbord achter elkaar door afhangen

De beheerder zal dit in de gaten houden en leden daarop aanspreken als het wel voor zal komen. Mochten we zien dat het blijft gebeuren dan kunnen er andere maatregelen volgen.

Niet-leden: Padel- of tennisbaan huren

Niet-leden kunnen via www.meetandplay.nl of via de App Meet & Play (Android en Apple) tennis- en padelbanen bij ons huren. Wijzigingen tot 24 uur voor aanvang kan je doorgeven aan [email protected]

Verhuur voor scholen en bedrijfsevenementen

Hiervoor kunnen afspraken gemaakt worden. Neem hiervoor contact op met Roland op de Weegh ([email protected]).

Introducees

Leden kunnen een beperkt aantal keren introducees mee laten spelen.

  • In de zomerperiode kan er een introduceepas worden geleend aan de bar. Daarmee kan de introducee zich registeren in het afhangbord. De kosten bedragen €10 per persoon.
  • Met de ClubApp kunnen introducees ook worden toegevoegd. De penningmeester ontvangt dan de bevestiging en zal een betaalverzoek naar de organisator sturen.

Beleid padelbanen

Exclusief voor leden
Banen 1 en 4 (voorste banen) zijn altijd beschikbaar voor leden met uitzondering van competities, toernooien of andere gelegenheden. Dit laatste wordt bepaald door het bestuurslid Parkzaken (Roland op de Weegh).

Padellessen
Baan 3 is primair beschikbaar voor lessen; de betreffende tijden worden in overleg tussen trainers en bestuur in het afhangsysteem vastgelegd. Indien er geen les wordt gegeven, dan worden deze blokken beschikbaar gesteld aan leden en voor verhuur aan niet-leden (op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’). Er kan slechts op 1 padelbaan les gegeven worden (geen lessen op 2 banen tegelijk) tenzij het bestuurslid Parkzaken het wenselijk acht om dit bij uitzondering toe te staan.

Verhuur aan niet-leden (www.meetandplay.nl of via de KNLTB Match App)
Baan 2 is beschikbaar voor verhuur aan niet-leden (alle dagen van 09.00 uur tot 22.30 uur) maar ook voor leden.

Toernooien
In principe worden alle padelbanen gereserveerd. Er zal dan geen gelegenheid zijn voor vrijspelen, verhuur of les tenzij anders bepaald door de toernooicommissie of het bestuurslid Parkzaken.

Competities
Per team zijn er twee banen beschikbaar (primair banen 1 en 4). Als er één team thuisspeelt, dan is de starttijd 14.00 uur. Als er twee teams thuisspelen, dan gelden afwijkende regels (ieder team 2 banen of één team begint eerder dan het andere team). 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 512 5845

Sportpark de Bosmolen

Terborchlaan 315
1816 MH Alkmaar

KVK-nummer