Trainers en les

Sinds 1 februari 2017 verzorgt leverancier Tennisschool De Kloek alle tennis- en padellessen op Tennispark De Bosmolen via de naam IMK Tennis. IMK is een samenwerkingsverband tussen de tennisleraren Ingmar Zwagerman, Marcel Petitjean en tennisschool De Kloek.

IMK Tennis verzorgd voor TC Alkmaar alle tennis- en padellessen. Je kan je via https://www.tennisschooldekloek.nl/locaties/tc-alkmaar/ aanmelden voor padel- en tennislessen. De lessen zijn niet de verantwoordelijkheid van TC Alkmaar. De club stelt uitsluitend het tennispark De Bosmolen ter beschikking aan de trainers ten behoeve van lessen voor leden van TC Alkmaar. 

Voorwaarde voor lesdeelname op ons park is een lidmaatschap van de TC Alkmaar. Daarvoor is een eigen aanmelding noodzakelijk.

Wilt u contact opnemen met IMK kan dat via Marcel Petitjean (06-21502183), Ingmar Zwagerman (06-24238312) of via [email protected]

IMK is ook te volgen op instagram.

Ingmar Zwagerman

Ingmar is een ervaren en zeer gedreven tennistrainer die van alle markten thuis is. Naast lesgeven aan prestatieve en recreatieve jeugd heeft Ingmar ook veel ervaring met het organiseren van toernooien, competities, tenniskampen en evenementen. De afgelopen 12 jaar is Ingmar werkzaam geweest bij Amstelpark Tennis Academy. Hij heeft zich opgewerkt naar Hoofdtrainer Jeugd: een positie die hij succesvol bekleedde en waarin hij verantwoordelijk was voor circa 350 junioren.

In 2020 is Ingmar overgestapt naar IMK tennis om van daaruit de trainingen te verzorgen voor o.a. TC Alkmaar.

Marcel Petitjean

Marcel's carrière begon in 1999 in Staphorst bij zijn eerste tennisclub tijdens zijn opleiding aan het cios in Heerenveen.
Na het cios is hij bij All-inn gaan lesgeven (19 jaar). De eerste clubs waren HLTV Juliana in Hoorn en TV de kaag in Wervershoof. 
 
Hij is bij TV Juliana en TPC Hoorn hoofdtrainer geweest (bij elkaar 10 jaar) en heeft daar alle prestatieve jeugd en senioren teams getraind tot hoofdklasse mix.
In die tijd heeft hij ook Gijs Brouwer onder zijn hoede gehad met als hoogtepunten diens Nederlands kampioenschap bij de jeugd tot en met 18 jaar en diens kampioenschap bij de senioren. Nog steeds reist hij mee met toernooien (bijvoorbeeld Rosmalen en wimbledon). Marcel is sinds 1 januari 2017 met heel veel plezier bij TC Alkmaar aan het werk.
 

Yosel Silverio Alonso

Yosel komt oorspronkelijk uit Cuba waar hij ook tennisleraar was. In 2014 is Yosel naar Nederland gekomen en heeft hij via het CIOS Haarlem zijn KNLTB licentie behaald. Hij werkt inmiddels alweer vele jaren bij TC Alkmaar als vaste tennistrainer. In 2022 haalde Yosel zijn padellicentie en verzorgt hij een gedeelte van de padellessen. Yosel geeft gepassioneerd les, heeft een goed inzicht in technische en tactische vaardigheden van zijn leerlingen en kan dit perfect overbrengen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 512 5845

Sportpark de Bosmolen

Terborchlaan 315
1816 MH Alkmaar