Nieuws

12 aug Noord Hollands Dagblad Alkmaarsche Courant Sport

Euforie na nodige rekenwerk

Roy Kruijer en Joey van der Sleen tijdens de spannende ontknoping in de hoogste categorie tegen de nummer één geplaatsten Huub de Boer en Ralph Knol.

Foto Martin de Haan

Ballen laag houden vanwege stormachtige omstandigheden tijdens het Kaasstadtoernooi

Teun Vermeij

Tennis Ciao Kaasstad staat vermeld bij de entree van het horeca-etablissement van TC Alkmaar, de tennisvereniging die jaarlijks het Kaasstadtoernooi organiseert. Italië is deze editie het hoofdthema van het Alkmaarse tennistoernooi.

Een kopie van de toren van Pisa mag dan niet ontbreken op het sportcomplex aan de Terborchlaan. Een replica van de Trevi fontein staat naast het centre court dat versiert is met enkele Romeinse pilaren en daarom de toepasselijke naam Colosseum kreeg.Het woord ciao heeft echter een dubbele betekenis: welkom of een afscheidsgroet. Van afscheid van het tennisevenement is absoluut geen sprake, verzekert toernooileidster Annelies Schouten. ,,Ciao is een begroeting. Je moet je gast voelen.” Dat is de organisatie ook deze jaargang weer gelukt want de sfeer was de gehele week ‘bellissimo’ zoals de Italianen zeggen ondanks de storm van afgelopen zaterdag.

,,Het leek erger dan het was”, legt Schouten uit. ,,Als de ondergrond droog is , gaan de wedstrijden gewoon door buiten. Alle tennissers hebben er last van. De spelers uit categorie 3 maakt het niet uit. Mensen die wel klagen komen uit de lagere groepen. Je moet dealen met de elementen en de ballen laag houden”.

De hoogste categorie, de mannen dubbel drie, was dit jaar extreem spannend. Er waren drie koppels zodat er in een poule werd gespeeld. Favoriet voor de titel waren de nummer één geplaatsten Huub de Boer en Ralph Knol van TC Bakkum. Zij hadden zaterdag de wind mee en wonnen overtuigend van het duo Ruben Hof/Yvo van der Horst met 6-4 en 6-2. Een dag eerder hadden Hof en Van der Horst hun partij winnend afgesloten tegen Roy Kruijer en Joey van der Sleen (6-4 en 7-6). Kruijer en Van der Sleen moesten daarom hun tweede wedstrijd op zondag winnend afsluiten tegen het tweetal De Boer en Knol. Dat lukte. Vooral de eerste set draaide uit op een nagelbijtende thriller. De Boer en Knol hadden twee setpoints op de service van Kruijer bij een stand van 6-5 in hun voordeel, maar wisten deze niet te verzilveren. Een tiebreak was het gevolg die winnend werd afgesloten (7-4) door het stel Kruijer en Van der Sleen.

Alle remmen los

De tweede set begon gelijkmatig maar bij een 2-2 stand gingen alle remmen los bij Kruijer en Van der Sleen. Vooral de laatste, uitkomend voor TV De Hout, maakte indruk met keiharde zuivere passeerslagen langs de zijlijn en ingenieuze lobjes waar de opponenten geen vat op hadden. De service van Knol werd gebroken mede dankzij een dubbele fout wat zijn humeur niet ten goede kwam. En ook de opslag van zijn partner De Boer moest er aan geloven waardoor de set eindige in 6-2.

Door dit resultaat hadden de winnaars van deze partij na het nodige rekenwerk van de organisatoren in totaal 23 games voor en 21 tegen. De Boer en Knol kwamen tekort voor de eindzege: 20 games voor en 19 tegen.

,,In de tweede set hebben we hele goede games gespeeld”, sprak Kruijer, lid van TV Oudorp, euforisch. ,,Fel aan het net, veel druk op de tegenstander, goed geserveerd, goede returns geslagen, bijna foutloos zoals het hoort. Daar ben ik wel tevreden over. De tegenstander speelde veel in hetzelfde tempo van achteruit. Door veel bij het net er tussen te komen, hebben we de wedstrijd gewonnen.”

« Terug

» Nieuws archief