Nieuws

24 t/m 30 juni ITF WorldTennisTour Alkmaar

Voor de 22e keer wordt bij TC Alkmaar het Future Toernooi Alkmaar gehouden. Een week lang kunt u genieten van internationaal tennis op topniveau. Op 24 juni zijn de kwalificatiewedstrijden, waarna op 25 juni het echte toernooi start. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk!

Het Future toernooi Alkmaar is een toernooi waarbij zowel bij de dames als bij de heren $15.000 aan prijzengeld te verdelen is. De spelers en speelsters strijden om punten voor de wereldranglijst, ATP punten. De deelnemers komen vanuit de hele wereld naar Alkmaar. Ze zijn een mix van jonge tennistalenten en spelers die bijvoorbeeld op de weg terug zijn van blessures. Zoals in 2017 winnaar van het Future Toernooi Alkmaar, Thiemo de Bakker. De Future toernooien zijn de uitgelezen mogelijkheid om te stijgen op de wereldranglijst. Tijdens het Future Toernooi kunt u de Roger Federer en Caroline Wozniacki van de toekomst zien spelen! Bezoek dus ook het Future Toernooi in Alkmaar en geniet van tennis op internationaal topniveau.

Volgende stap .. Future Toernooi 2019

• In 2019 wordt het toernooi georganiseerd bij TC Alkmaar, dit biedt meer mogelijkheden voor publiek, sponsoren en side events.
• Om een nog grotere uitstraling voor de regio te behalen en om het toernooi nog aantrekkelijker te maken voor publiek en sponsoren streven we er naar om voor het heren toernooi het prijzengeld te verhogen van $15.000 naar $25.000. Voor het dames toernooi blijft dit $15.000.
• De organisatie zal de samenwerking met omliggende regionale tennisverenigingen intensiveren, om zo meer aandacht voor het toernooi te genereren maar ook om de jeugd van de verschillende verenigingen meer te betrekken bij het toernooi.
• Verdere professionalisering van de faciliteiten voor spelers en de mogelijkheden en betrokkenheid van sponsoren uitbreiden.

Breedtesportactiviteiten Future Toernooi 2019

• TC Alkmaar biedt meer mogelijkheden voor het organiseren van Breedtesportactiviteiten.
• Zo zal er tijdens het toernooi een jeugdtoernooi georganiseerd worden waarbij jeugd van diverse tennisverenigingen uit Alkmaar e.o. tegen elkaar strijden. De talenten van de toekomst staan dan letterlijk naast de talenten van dit moment.
• Tijdens het toernooi wordt er ook een vervolg gegeven aan de succesvolle clinics van afgelopen jaar. Jacco Eltingh zal wederom een middag aanwezig zijn om de jeugd kennis te laten maken en te enthousiasmeren voor de tennissport.
• Voor de sportklassen van het PCC worden er tijdens het toernooi speciale tennisclinics georganiseerd, gegeven door spelers of door regionale tennistrainers.
 

« Terug

» Nieuws archief